Laat je gegevens na om de brochure te downloaden

Uw gegevens werd succesvol verstuurd.

Uw gegevens kon niet verstuurd worden.

Ontdek de laatste prachtige appartementen met drie slaapkamers

Info?

Wonen in de stad, tussen water en groen.

Een film of theatervoorstelling meepikken, een hapje eten, en daarna te voet of met de fiets terug naar huis. Naar je eigen oase van rust, vlakbij het historische centrum en met uitzicht op het water, de skyline van Gent en de vele groene parken en tuinen.

Bewoners van het Gentse Stapelplein krijgen het beste van twee werelden. Want binnenkort verrijzen hier ruime en lichtrijke woningen en appartementen, gezellige parken en mooi aangelegde groene zones.

De eerste fase van dit nieuw project omvat het torengebouw met 75 appartementen alsook een kantoorruimte en commerciële ruimte. Daarnaast komt een eerste Palazzo waar 16 woningen en 34 appartementen gebouwd worden rondom een collectieve groene binnentuin die daarenboven uitgeeft op het water en de verkeersluwe wandelpromenade. In het project zijn tevens 24 budgetwoningen voorzien, deze worden verkocht onder de speciale voorwaarden van sogent.

In de stad wonen was nog nooit zo aantrekkelijk.

Bekijk het project

De Troeven

Te koop

project-appartement

Appartementen
(1-2-3 Slaapkamers)

75
project-kantoor

Kantoor
ruimte

1
project-commercial

Commerciële
ruimte

1
project-budget

Budgetwoning
(1-2 Slaapkamers)

6

Het robuuste torengebouw wordt 16 verdiepingen hoog en zal 75 appartementen– waaronder enkele budgetwoningen -, 1 commerciële ruimte en een kantoor omvatten. Fijne details en de combinatie van in- en uitpandige terrassen laten de Toren mooi aansluiten bij de omgeving. Rondom de Toren worden nieuwe parken aangelegd en er komt een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over het water. Een voorpleintje vormt een groene overgang tussen de Toren en de straat. Ook naast het gebouw komt een gezellig plein, dat rechtstreeks aansluit aan de handelsruimte op het gelijkvloers. Ideaal voor een toffe bar of brasserie mét terras.

In de Toren zijn tevens 6 budgetwoningen voorzien, deze worden verkocht aan een gereduceerd tarief en zijn bedoeld voor mensen die voldoen aan speciale inkomensgerelateerde voorwaarden van het stadsontwikkelingbedrijf sogent.

Het project Stapelplein zal duurzame gebouwen afleveren die de score ‘very good’ nastreven op de Vlaamse duurzaamheidsmeter. De ontwikkeling wordt ook aangesloten op het stadsverwarmingsnet.


Download brochure
project-appartement

Woningen
(1-2-3-4 Slaapkamers)

16
project-appartement

Appartementen
(1-2-3 slaapkamers)

34
project-appartement

Gedeelde
tuin

1
project-budget

budgetwoning
(1-2-3-4 slaapkamers)

18

De architectuur van het Pallazzo is gebaseerd op die van de vroegere pakhuizen. Dat geeft de gebouwen een stedelijke, stoere en tegelijk elegante uitstraling. Hun naam verwijst naar de Italiaanse renaissancepaleizen: robuuste gebouwen met een rechthoekig grondplan en een collectieve privébinnentuin. Ze zullen 3 tot 5 verdiepingen tellen, met plaats voor 50 woonunits, zowel (budget)woningen als appartementen. De rijwoningen grenzen aan de dwarsstraten of centraal aan het Stapelplein. De appartementen zijn gesitueerd in de twee dokgebouwen aan het Handelsdok, de twee hoekgebouwen en het poortgebouw aan het Stapelplein. In elke woning geniet je ten volle van de binnentuin, een uniek stadszicht en/of de openheid van het water.

In de Palazzo zijn tevens 18 budgetwoningen voorzien verspreid in het gebouw, deze worden verkocht aan een gereduceerd tarief en zijn bedoeld voor mensen die voldoen aan speciale inkomensgerelateerde voorwaarden van het stadsontwikkelingbedrijf sogent.

Het project Stapelplein zal duurzame gebouwen afleveren die de score ‘very good’ nastreven op de Vlaamse duurzaamheidsmeter. De ontwikkeling wordt ook aangesloten op het stadsverwarmingsnet.


Download brochure

Het verhaal

stapelplein-history
stapelplein-inspiratie
stapelplein-ontwikkelaars
360-architecten
bulk-architecten
stapelplein-history-thumb
stapelplein-inspiratie-thumb
stapelplein-ontwikkelaars-thumb
360-architecten-thumb
bulk-architecten-thumb
assets-control-left assets-control-right

Historiek

In de middeleeuwen lagen de Oude Dokken net buiten de stadsomwalling en werden ze geregeld onder water gezet om de stad te beschermen tegen indringers. In het begin van de 19de eeuw, toen de Gentse katoennijverheid boomde, werd hier het Handelsdok gegraven, dat een verbinding vormde met het pas geopende kanaal Gent-Terneuzen. In 1844 begon men met de bouw van het Stapelhuis, verschillende loodsen en aanlegsteigers. De haven werd verder uitgebreid tot de werken in de jaren 30 stilvielen. Na WOII trok het Havenbedrijf er weg en lag het gebied er verlaten bij. Sinds kort is het bezig aan een heropleving, met de vestiging van nieuwe winkels, kantoren, scholen en woningen waardoor het Stapelplein een echte metropool wordt tussen wonen en werken. Net als andere oude havengebieden, evalueert ook het Stapelplein in een trendy woonbuurt met een unieke ligging.

Inspiratie

In 1844 ontwierp stadsarchitect Louis Roelandt de plannen voor het Koninklijk Stapelhuis voor de Wederuitvoer. Enkel zijn ontwerp voor het noordelijke stapelhuis werd uitgevoerd, op de plek waar het huidige Handelsdokcenter staat. Dat werd na een zware brand gerenoveerd tot een robuust en statig gebouw in art-decostijl, dat nu het uitgangspunt vormt voor het nieuwe ontwerp. De Italiaanse renaissancepaleizen uit de 15de eeuw vormden dan weer de inspiratie voor de statige, hoefijzervormige structuur met de gemeenschappelijke tuin in het midden.

Projectontwikkelaars

Acasa en Urbanlink hebben samen meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van residentiële projecten. Ze realiseren woningen en appartementen met een architecturale meerwaarde, met aandacht voor betaalbaarheid en kwaliteit.

360 architecten

Het werk van het bureau wordt gekenmerkt door een ondertoon van fundamenteel onderzoek naar stedelijkheid, en gaat uit van het uitvagen van artificiële grenzen tussen disciplines als stedenbouw, architectuur, infrastructuur of landschap tot één werkveld: het ontwerp van ruimte. De grensoverschrijdende attitude heeft geleid tot een divers en geëngageerd oeuvre met een fundamentele kwaliteit als bindend kenmerk.

BULK architecten

BULK architecten is een polyvalent, ontwerpmatig gericht architectenbureau met ervaring en interesses op diverse schaalniveaus, van interieur tot stadsontwerp. “We proberen in alle projecten na te denken over de verpakking van de inhoud. Deze zoektocht naar het behuizen van het programma is een continue in ons werk. Een duidelijke structuur daagt zijn bewoners uit en laat ruimte voor interpretatie en overmaat. De inhoud vormt de verpakking en omgekeerd. Form follows function follows form follows... Een nieuw gebouw maken is telkens een bijzondere evenwichtsoefening, een schitterend ongeluk, een prototype. We zoeken naar logica en gebouwde economie, maar tegelijk naar stedelijkheid, ruimtelijkheid en genereuze verrassingen.”

In de buurt

Naast de aanleg van de kaaipromenade aan de Westkant van het water, nieuwe parken en de gezamenlijke groene binnenpleinen komen er in de buurt ook scholen, kantoorruimtes, hippe restaurants enz… Bovendien is het Stapelplein vlot bereikbaar en heeft het alle voorzieningen in de nabijheid. Kortom: de nieuwe place-to-be !

Sport

Retail

Scholen

Ontspanning

Horeca

Openbaar vervoer

surroundings-image-background
surroundings-image-sport
surroundings-image-retail
surroundings-image-schools
surroundings-image-recreation
surroundings-image-hotels
surroundings-image-transport